Ravintolatyöntekijänä Bellyssä

Lukemasi artikkelin toteuttamisen edellytykseksi allekirjoittanut pestautui päiväksi Bellyyn töihin, pelkällä ruokapalkalla. Sattuipa niin että päivä oli perjantai, ja sattuipa niinkin että päivämäärä oli kolmastoista, mutta onneksi taikauskolla on elämäni kanssa harvemmin tekemistä enkä antanut tuon kyseisen pikkuseikan häiritä.

Klo: 06:00

Herään kotoani Malminkartanosta. Pikaisesti suihkun kautta kahvin keittoon ja valmistautuminen ensimmäiseen ja ainoaan työpäivääni Bellyssä. Kävin sopimassa tämän artikkelin kirjoituksesta ja kyseisestä työpäivästä kolmisen viikkoa sitten, ja aika siitä hetkestä tähän hetkeen on kulunut kuin siivillä. Kahvin jälkeen pikainen kuontalon siistiminen ja sitten ovesta ulos. Edessä on reilun tunnin mittainen matka työpaikalle, ja tänä aikana täytyisi keritä hakemaan myös jotakin evästä.

Klo: 08:00

Saavuin paikan päälle hetki sitten ja kävin jututtamassa esimiestäni, tai siis esimiehiäni. Toimenkuvaani kuuluisi tämän päivän aikana nimittäin työnteko niin ravintolan kuin musiikkisalinkin puolella. Pikaiset esittelyt henkilökunnan kanssa ja ei kun ensimmäiselle työtehtävälle. Ei liene mikään yllätys että ensimmäinen tehtäväni oli tiskaus. Tämä perustehtävä on jokaisen ravintolan perusta. Ihmettelin kyllä että miten edelliseltä illalta on voinut tämänlainen vuori tiskejä jäädä, mutta sain vastauksen nopeasti: eiliseltä oli kuulemma tarkoituksella jätetty tiskejä, odottamaan mukavasti minun saapumistani. Tällä tavoin saan kuulemma totuuden mukaisen kuvan paikan toiminnasta ja toimintatavoista heti alkuun ja yhden päivän aikana.

Klo: 09:00

Ensimmäinen kahvitauko. Tiskien lisäksi sain lakaistua kyökin lattian, ja nyt olikin aika hieman ryhmittyä ja tulla kaikille tutuksi. Esittelin itseni ja tarkoitusperäni koko henkilökunnalle vielä toistamiseen, ja yllätyin lämpimästä vastaanotosta. Ainoa lupaus jonka jouduin tekemään, oli se että en käytä tässä tekstissä yksittäisten henkilöiden nimiä, muuten saisin kertoa vapaasti. Kahvitauon jälkeen suuntasin takaisin ravintolan puolelle, ja sain tehtäväksi käydä aukaisemassa ulko-ovet. Tämä oli nopeasti hoidettu joten palasin takaisin seuraavan tehtäväni pariin, eli pöytien kattamiseen. Tässä kului huomattavasti aikaa, ottaen huomioon että Belly ei ole mikään räkälä, vaan tasokas paikka, jossa on merkitystä sillä miten servetit asetellaan.

Klo: 12:00

Hetkeä aikaisemmin kävin laittamassa lounaan esille, ja nyt olen kassalla. Ihmisiä valuu sisään tasaiseen tahtiin syömään lounasta, ja pelkästään seuraavan parin tunnin aikana tehdyn tilin perusteella Belly on suosittu paikka myös lounastajien keskuudessa, ja että lounaan tarjoileminen on eritoten kannattavaa. Päivän palkkani koostui siis ruoasta, joten heti kun pahin kiire hellitti, söin itse myös tuota lounasta, ja ai että kun olikin hyvää. Aivan käsittämättömän korkealaatuista lounasruokaa!

Klo: 14:00

Päivän toinen ja viimeinen kahvitauko. Tämän jälkeen olisi aika ottaa osaa ruokien valmistukseen, ja hivenen allekirjoittanutta jopa jännitti. Onneksi osani a la carte ruokien valmistuksessa osoittautui vähemmän vaativaksi, sillä pääasiassa vain kokosin ja pilkoin raaka-aineita. Koskaan en ole varsinainen kokki ollut, joten tämä kävi hyvin.

Käytännössä iltapäivän aikana ei enää muita tehtäviä ravintolan puolella ollut. Toki kaikkea pientä, tiskausta ja siivousta lähinnä, riitti koko illalle. Oli ilo huomata kuinka paljon ihmisiä Belly vetää puoleensa. Illemmalla jokin itselleni tuiki tuntematon artisti tulee vielä kuulemma esiintymään salin puolelle, mutta valitettavasti vuoroni ei kestänyt niin pitkälle asti, että olisin live-musiikista saanut nauttia. Kaiken kaikkiaan sain kiitosta työpanoksestani ja olin itsekin erittäin tyytyväinen. Vaikka en mitään mullistavia kokemuksia saanutkaan, todettakoon siitä huolimatta että Belly on ravintolana todella hyvä. Ruokalistat ovat mairean pitkät ja mahdollisuudet makunautintoihin ovat lähes rajattomat. Mikäli liikutte joskus Helsingissä päin, ottakaa aikaa ja poiketkaa Bellyssä syömässä.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *